WK 2020: 'Provincie zal met banddikte voorsprong instemmen'

© Archief
Het Huis voor de Sport heeft goede hoop dat de provincie Groningen het WK wielrennen 2020 steunt met zes miljoen euro. 'Ik denk dat Provinciale Staten met een banddikte voorsprong zullen instemmen', zegt directeur Rob de Waard.
Woensdag besluit de provincie of het de miljoenen beschikbaar stelt om het WK naar Groningen en Drenthe te halen. Meerdere partijen in de Staten, waaronder collegepartijen, zijn terughoudend. Ze vinden het te duur. De provincie Drenthe lijkt wel te willen bijdragen, net als de Stad Groningen.

Etalage

'Het is heel veel geld, maar je krijgt er heel veel voor terug', stelt De Waard. Het Huis voor de Sport ondersteunt gemeenten en verenigingen bij sportactiviteiten. 'Als je wil laten zien wat je hier allemaal kunt, moet je ook investeren.' Hij ziet het evenement als etalage voor onze provincie.

Voorwaarden

'Ik ga ervan uit dat er voorwaarden worden gesteld', zegt De Waard. Bijvoorbeeld dat het bij dit bedrag moet bijven. 'Het is goed dat Provinciale Staten daar terecht aandacht voor vragen. Het is van belang dat er een goede discussie wordt gevoerd.'
Mocht de provincie ervoor kiezen het evenement niet te sponsoren, dan wordt het moeilijk. 'Als Provinciale Staten niet instemmen, dan gaat het feest helaas niet door. Dat is democratie.'