Huskyfarm geopend: 'Iedereen wil altijd met mijn huskies knuffelen'

© RTV Noord
'Het is uniek, nergens anders te wereld vind je een huskyfarm als deze', vertelt Corine Noordam. De husky-knuffelaar opende vrijdag de deuren van haar zorgboerderij in Overschild, waar kinderen kunnen knuffelen met huskies.

'Neem er maar zoveel als je wilt'

'Van jongs af aan ben ik gek op huskies, de mooie kop, die prachtige blauwe ogen, maar van mijn moeder mocht ik geen husky', vertelt Noordam.
'Ze zei: 'Als je het huis uit gaat dan neem je maar zoveel huskies als je wilt'.' Dat heeft Noordam gedaan.

Sessies voor kinderen met een beperking

Op de boerderij van de huskyknuffelaar lopen zo'n dertig honden, waarvan tweeëntwintig huskies en acht knuffelhuskies. De sessies worden gehouden voor kinderen met een beperking. Dit kan gaan om kinderen met autisme, maar ook bijvoorbeeld kinderen met kanker.
Kinderen hebben de neiging om heel veel aan een hondje te vertellen. Dit komt omdat een hond heel veel liefde geeft
Corine Noordam - Eigenaar huskyfarm

'Hier kan ik iets mee'

Het idee van de zorgboerderij is ontstaan bij sleehondenwedstrijden. 'Iedereen wil altijd maar knuffelen met mijn huskies, ik dacht: hier kan ik iets mee', vertelt Noordam. 'Kinderen hebben de neiging om heel veel aan een hondje te vertellen. Dit komt omdat een hond heel veel liefde geeft.'

Gek op knuffelen

Maar hoe oefen je zulke knuffelsessies? Dat doet Noordam met de kinderen uit de buurt. 'Ik ben er altijd zelf bij', vertelt de knuffelaar. 'Ik ben zelf ook gek op knuffelen. Je wordt er enorm ontspannen en rustig van'.