Van Dijk grijpt met Liverpool naast de Champions League titel

Virgil van Dijk is er met Liverpool niet in geslaagd om de Champions League te winnen. De Engelsen gingen in de finale met 3-1 onderuit tegen Real Madrid. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Zware blessures

In de eerste helft viel er weinig te genieten. Het meest opvallende was dat Mohamed Salah namens Liverpool en Daniel Carvajal bij Real met op het oog zware blessures uitvielen. De doelpunten kwamen na de pauze.

Blunder

Karim Benzema schoot Real op voorsprong na een verschrikkelijke blunder van Liverpool-doelman Loris Karius. Hij wierp de bal verkeerd uit waarna de Fransman alleen nog maar zijn been tegen de bal hoefde te zetten.

Gelijkmaker

De gelijkmaker kwam in de 55e minuut toen Mané uit een corner, na doorkoppen van Lovren, wist te scoren. De tweede Real-treffer viel in de 64e minuut en was schitterend.

Twee goals Bale

De net ingevallen Gareth Bale scoorde met een prachtige omhaal.Vijf minuten voor tijd ging opnieuw Karius afschuwelijk in de fout. Een schot van dertig meter van Bale beoordeelde de Duitse doelman helemaal verkeerd en zo werd het 3-1.

Unicum

Hiermee zorgde Real Madrid tevens voor een unicum door als eerste ploeg in de geschiedenis voor de derde keer op rij de Champions League te winnen. Drie keer onder leiding van succestrainer Zinedine Zidane.

Pijnlijke weg

Voor onder andere Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum resteerde de pijnlijke weg naar het erepodium om de verliezersmedaille op te halen.

Teleurstelling

Van Dijk had zich veel voorgesteld van de finale van de Champions League, maar het liep in Kiev uit op een grote teleurstelling voor Liverpool. 'Dit is echt vreselijk, ongelooflijk,' stamelde de aanvoerder van Oranje na de nederlaag tegen Real Madrid. 'Dit gevoel wil ik niet nog een keer meemaken.'

Blunders

Liverpool ging onderuit door twee blunders van doelman Loris Karius en een magnifieke omhaal van Gareth Bale, de invaller bij Real Madrid. 'We wisten dat het lastig zou worden, maar we wisten ook dat Real problemen met ons zou hebben. Dat was bij vlagen ook zo. Toch hebben we terecht verloren.'

Jammer

Van Dijk wilde de blunderende Karius niet afvallen. De Duitse keeper, die twee keer gruwelijk in de fout ging, verontschuldigde zich huilend bij de fans van Liverpool. 'We doen het samen, dit hoort bij het vak. Niet iedereen is perfect. Fouten maken hoort erbij. Jammer alleen dat het vanavond gebeurt,' zei Van Dijk.

Lees ook:

- Van Dijk ligt niet wakker van confrontatie met Ronaldo

Meer over dit onderwerp:
sport
Deel dit artikel:

Recent nieuws