Pittige buien in aantocht: 'Het wordt spannend'

© Douwe van der Leij/WNF
'Het wordt spannend', zegt RTV Noord-weervrouw Harma Boer over de forse buien die onze kant op lijken te komen. Tijdens die buien is er kans op onweer, hagel en lokaal wateroverlast.
Volgens Boer wordt het vandaag 23 graden in het noordoosten van onze provincie. Verderop in de provincie bereiken we de tropische 30 graden. 'Het lijkt erop dat we allemaal wel een beetje regen gaan krijgen, maar op sommige plaatsen gaat heel veel vallen.'

Benauwd en heiig

'Je kunt het ook merken aan de lucht', legt Boer uit. 'Gisteren was het al een beetje vochtig, maar nu is het goed benauwd. Gisteren kon je ook veel verder kijken; op dit moment is het heiig. Dat is wel een garantie dat vanavond pittige buien over de provincie trekken.'
De eerste buien worden vanavond verwacht. 'Ik hoop wel dat er wat regen naar beneden gaat komen', verzucht Boer, 'maar dat noodweer, daar zit geen mens op te wachten.' De buien trekken vannacht weer weg.

Straten helemaal onder

De vorige forse regenbui was op zondag 13 mei. Sommige straten liepen toen helemaal onder. Een dag later waren de gevolgen nog zichtbaar.