GHHC kan zaterdag lijfsbehoud veilig stellen na zege in Rotterdam

De hockeysters van GHHC hebben woensdagavond een grote stap gezet richting lijfsbehoud in de hoofdklasse. Op eigen veld werd Rotterdam in de eerste wedstrijd van de play-outs met 2-4 verslagen.

1-0 in best-of-three

De ploeg die het eerst twee wedstrijden in deze best-of-three serie wint mag of in de hoofdklasse blijven, GHHC, of promoveert naar de hoofdklasse in het geval van Rotterdam.

Duel twee

Aanstaande zaterdag 2 juni kan GHHC op de eigen Harener Holt lijfsbehoud bewerkstelligen. Bij een zege is de ploeg zeker van nog een jaar hoofdklasse. De wedstrijd in Haren begint om 12.30 uur. Als Rotterdam wint volgt er op zondag een beslissingswedstrijd in de Maasstad.

Achterstand bij rust

De gasten waren de hele wedstrijd de betere ploeg, maar keken bij rust wel tegen een 2-1 achterstand aan. Klaartje de Bruin maakte in het tweede kwart de gelijkmaker, maar de thuisploeg ging tegen de verhoudingen in met een voorsprong rusten dankzij een treffer van Lisa van Baaren. Zij scoorde ook de eerste treffer namens de thuisploeg, al in de derde minuut.

GHHC herstelt de schade

Na de pauze kwam de ploeg van coach Marc Materek los en drukte het overwicht ook in doelpunten uit. Eerst was het Willemijn Bos die beide teams weer op gelijke hoogte zette uit een benutte strafcorner. Noor Hakker tekende voor de belangrijke 2-3. In de slotfase liep GHHC nog uit naar 2-4 via Klaartje de Bruin, die na een strafcorner de rebound intikte.