Man stak auto's vader in brand uit boosheid: 'Ik was alles kwijt wat ik had'

© Jos Schuurman/FPS
Een 27-jarige man uit Nieuw-Buinen moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt voor straf 240 uur werken, omdat hij twee auto's van zijn vader in Stadskanaal in brand stak.
Ook had hij een balletjespistool en een busje pepperspray in bezit. Naast de werkstraf eist de officier een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden.

Alles kwijt

De man was boos op zijn vader, omdat hij hem had overgehaald uit zijn woonplaats Heerenveen weg te gaan. Zo kon hij dichter in de buurt van zijn vader en diens vriendin wonen. Eenmaal verhuist liep het niet zoals verwacht. 'Ze hebben ons hierheen gelokt en ons laten vallen. Ik was alles kwijt wat ik had', vertelde de 27-jarige man.

Wraak

Daarom ging hij op 17 juni vorig jaar naar het huis van zijn vader in Stadskanaal, stak aanmaakblokjes op het achterwiel van de auto aan en liep weg. De auto brandde volledig uit. Camerabeelden legden de brandstichting vast.
Op 6 oktober brandde opnieuw een auto van de vader uit, dit keer door een molotovcocktail. Deze brand ontkent de verdachte. Eerder bekende hij bij de politie, maar dat deed hij alleen zodat hij naar huis kon, vertelde hij tijdens de zitting. De officier geloofde dit niet omdat hij precies wist hoe de brand was aangestoken. Zelf zegt de man dat hij de informatie van een kennis had gekregen.

Voor de hond

Bij de man thuis vond de politie een balletjespistool en een busje pepperspray. De pepperspray was volgens de man voor zijn hond. Als die op straat ruzie kreeg met een andere hond, kon hij de beesten zo uit elkaar halen.
De uitspraak is over twee weken.