Recherche doet inval en ontmantelt drugslab in Blijham (update)

De Landelijke Recherche heeft vrijdagavond een inval gedaan bij een boerderij aan de Winschoterweg in Blijham. Daarbij is een werkend drugslab aangetroffen. Twee mannen zijn opgepakt.
De Landelijke Recherche kwam vrijdagavond met diverse voertuigen bij de boerderij aan, waaronder een gepantserd voertuig genaamd 'bearcat'.

Lopend onderzoek

In het lab werden synthetische drugs, zoals xtc of amfetamine, geproduceerd. De inval in het lab is onderdeel van een onderzoek dat al enige tijd loopt, aldus de woordvoerder. Hoelang het lab al actief was, kan hij niet zeggen. Ook andere details kan hij op dit moment nog niet geven.
Het drugslab bevond zich vermoedelijk achter op het terrein. Daar staat een vrachtwagen van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling.

Sporenonderzoek

Deze eenheid doet zaterdag sporenonderzoek en onderzoekt welke drugs en grondstoffen in het lab aanwezig zijn. Daarna wordt het lab ontmanteld. Volgens de politiewoordvoerder duurt dit tot eind zaterdagmiddag. Het team krijgt hierbij hulp van de brandweer.
Er zijn twee mannen aangehouden, meldt de politie zaterdagmorgen. Zij worden komende week voorgeleid. Gegevens over hun leeftijd en woonplaats geeft de politie nog niet prijs. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Een luchtfoto van de boerderij aan de Winschoterweg waar de inval plaatsvond. Achter het pand bevindt zich een grote schuur (bron: Google Maps).