Omwonenden gaan voor 'verdwijnen' van Oliemuldersbrug liggen

Oliemuldersbrug
Oliemuldersbrug © Nico Swart/RTV Noord
Omwonenden van de Oosterhamrikkade in Groningen protesteren tegen de 'verdwijning' van de Oliemuldersbrug. De verdwijning van de brug staat volgens de Stadjers symbool voor de verkeersplannen die het stadsbestuur voor de Oosterparkwijk heeft.
Over vijf jaar rijden auto's over de busbaan op de Oosterhamrikkade en de bussen worden door de Oosterparkwijk geleid. Op die manier moet de omgeving UMCG vanaf de Oostelijke Ringweg beter bereikbaar worden.

Extra verkeer

Bewoners van de Professorenbuurt en de Oosterparkwijk zijn tegen de plannen, omdat het voor extra verkeer in de wijken zorgt.

Verliest functie

'De Oliemuldersbrug verdwijnt niet echt hoor, maar verliest wel haar functie door de nieuwe verkeersroutes. En dat staat voor ons symbool voor de plannen', zegt Michiel Koldijk van het Buurtoverleg Professorenbuurt-Oost. Dinsdagavonden gaan hij en de andere omwonenden de Oliemuldersbrug bezetten met posters en spandoeken.
'We vragen zoveel mogelijk mensen, niet alleen uit deze buurt, om zich dinsdag om 19.00 uur bij het informatiecentrum aan de Oosterhamrikkade te verzamelen, want deze plannen mogen niet doorgaan', aldus Koldijk.

Protest op Grote Markt

Ook wordt woensdag geprotesteerd op de Grote Markt, als op het Stadhuis de Commissievergadering beheer en verkeer van de gemeente gaande is. De Bewonersorganisatie Oosterparkwijk en de Buurtcommissie Woonschepen Oosterhamrikkanaal ondersteunen deze protesten.