Slagter haalt podium in Zwitserland, Mollema vijfde

© Archief RTV Noord
Tom-Jelte Slagter pakte een podiumplek in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. Die etappe begon in Gstaad en eindigde in Leukerbad, waar de wielrenner uit Slochteren als derde over de finish kwam.
Dat was vlak voor Wilco Kelderman (vierde) en Bauke Mollema (vijfde). Sam Oomen werd negende. De Italiaan Diego Ulissi won de rit.

Nieuwe leider

De Australiër Richie Porte zat ook bij de voorsten en nam de leiderstrui over van zijn Zwitserse teamgenoot Stefan Küng, die moest lossen op de laatste col. Kelderman klom naar de tweede plek in het algemeen klassement op 20 seconden. Oomen is de nieuwe nummer drie met dezelfde tijdachterstand als zijn kopman van Team Sunweb. Mollema staat vijftiende met 0.58 seconden, Slagter 23e op 1.33 minuut.

Laatste voorbereiding

Slagter rijdt na de Ronde van Zwitserland, die zondag eindigt, nog het NK. Voor Slagter en Mollema geldt de ronde als voorbereiding op de Tour de France, die op 7 juli begint. Al moet Slagter nog wel worden geselecteerd door zijn team Dimension Data. Mollema is als kopman van Trek-Segafredo van deelname.