Opgelet: Zuidelijke ringweg is dit weekend 's nachts dicht

© Bouwfotografe.nl
Het verkeer op de zuidelijke ringweg in Groningen moet de komende drie nachten rekening houden met afsluitingen.
Aannemer Herepoort gaat een aantal wegportalen met informatiepanelen weghalen en verplaatsen. Dat moet vanwege de aanleg van een tijdelijke weg. Deze rijbanen worden gebruikt als de zuidelijke ringweg wordt omgebouwd. Ook wordt een aantal barriers - lage afscheidingen tussen de rijbanen - verplaatst.

Wat is wanneer afgesloten?

In verband met de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de stad zijn de werkzaamheden laat op de avond en 's nachts gepland:
- Vrijdagavond en -nacht is de zuidelijke ringweg (N7) dicht in beide richtingen: vanaf Euvelgunne tot aan het Julianaplein (dus richting Drachten) en vanaf het Julianaplein tot het Europaplein (richting Hoogezand). De werkzaamheden duren van 22.00 tot 07.00 uur.
- Zaterdagavond en -nacht is de zuidelijke ringweg alleen dicht tussen Euvelgunne en Julianaplein (dus richting Drachten). De werkzaamheden duren van 22.00 tot 08.00 uur.
- Zondagavond en -nacht is de zuidelijke ringweg alleen dicht tussen Euvelgunne en Julianaplein (dus richting Drachten). De werkzaamheden duren van 21.00 tot 06.00 uur.

Omleiding

Het verkeer wordt omgeleid.

N33 ook afgesloten

Verkeer dat richting het zuiden moet en wil omrijden dient ook rekening te houden met de afsluiting van de N33 tussen Gieten en Assen. De weg is dicht vanaf vrijdagavond 20:00 uur tot en met maandagochtend 00:50 uur.