Rechter: 'Sikkom hoeft niet te rectificeren'

Stadsblog Sikkom hoeft het artikel over huurstunt.nl niet te rectificeren. Dat heeft de rechter in Groningen beslist. Het bedrijf Adivare uit Vries stapte begin juni naar derechter. 'Sikkom verspreidt nepnieuws', zei de eigenaar Fred Kapma van dit bedrijf.

In het artikel stelt journalist Willem Groeneveld dat Huurstunt.nl 'studenten en andere woningzoekenden verneukt'. De site van Huurstunt.nl staat vol met huurwoningen. Om met de verhuurder in contact te komen dient een abonnement, twee tientjes per maand, te worden aangeschaft.

'Oplichtingspraktijken'

De abonnees klaagden over het feit dat zij niet of nauwelijks met de verhuurders in contact kwamen. Ook bleken de meeste woonruimtes al te zijn verhuurd. Bovendien was het nagenoeg onmogelijk om van het abonnement af te komen. Dit zijn oplichtingspraktijken, stelde Sikkom.

Niet geschikt

Kapma vindt dat zijn bedrijf in een kwaad daglicht is gesteld en dat hij onterecht is beschuldigd. Maar dat heeft hij volgens de rechter onvoldoende hard kunnen maken. 'Hiervoor is meer onderzoek en bewijslevering vereist, waarvoor een kort geding zich niet leent'.

Bodemprocedure

De rechter heeft zich niet uitgelaten of Groeneveld onnodig kwetsend is geweest richting Kapma. Want dit zou niet door het bedrijf ter sprake zijn gebracht.

'En daar zijn we het volstrekt niet mee eens. We hebben in de dagvaarding en op de zitting duidelijk gesteld dat Sikkom zich onnodig grievend heeft uitgelaten over het bedrijf', zei de advocaat van Kapma, Koen Konings.

Lees ook:

- Huurstunt wil rectificatie van 'nepnieuws' Sikkom

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws