Oma's soep komt van opa Piet

'Willen jullie soep', roept opa Piet gelijk bij binnenkomst. Het team van Expeditie Grunnen is op bezoek bij het nieuwe initiatief Oma's Soep in Groningen. Maar opa's zijn ook welkom. De soepen worden gegeten door de ouderen zelf en de rest wordt verkocht.
Met Oma's Soep maken ouderen en jongeren samen verse soepen. 'De groentes voor de soep krijgen we van de markt', vertelt student Anouk Delissen. 'We geven de groentes een tweede kans, anders worden ze weggegooid.'
'Opa Piet helpt heel goed mee', vertelt kok Barend Jaspers. 'Tijdens het eten vertellen zij recepten aan mij, we kunnen van elkaar leren en dat is erg leuk. 'Ja', roept opa Piet: 'Ik ben hier de tweede kok!'

'Hier ben ik niet eenzaam'

'We doen dit drie keer in de maand', vertelt Anouk. Oma Kool vertelt aan presentator Derk Bosscher dat ze het erg gezellig vindt: 'Hier ben ik niet eenzaam', legt ze uit.

Hoe bereik je oma's?

Maar hoe bereik je nou deze oudere doelgroep? Dat doen de studenten door flyers te verspreiden. 'Een mailadres helpt niet zo goed', vertelt Anouk Delissen. Maar de opa's en oma's mogen mij bellen.
Heb jij ook een tip voor Expeditie Grunnen? Stuur een bericht naar de Facebookpagina