Groninger aangehouden op verdenking van terrorisme (update)

© Jos Schuurman/FPS
De politie heeft maandag een 26-jarige man uit de stad Groningen aangehouden van wie dna-sporen zijn aangetroffen op vuurwapens in een schuilplaats van terreurorganisatie IS, bij Parijs.
Naast de Stadjer zijn nog twee mannen aangehouden. Een vierde verdachte zat al vast wegens een geweldsmisdrijf. De vuurwapens zijn twee jaar geleden al ontdekt, kort na de aanslag in Brussel op 24 maart 2016.

Internationaal onderzoek

Na de aanhouding van de twee hoofdverdachten van de aanslag startten de Belgische, Franse en Nederlandse politie gezamenlijk een onderzoek. Van de drie mannen die deze week zijn aangehouden zijn dna-sporen aangetroffen op de vuurwapens en op een sporttas.
De politie trof in het huis van de Groninger een shotgun en een pistool aan. Ook zijn computers, mobiele telefoons en schriftelijke notities zijn in beslag genomen.
De Stadjer wordt later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in beperking. Dit betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.
Heb je meer informatie? Mail dan met verslaggever Peter Steinfort (psteinfort@rtvnoord.nl) of de redactie (redactie@rtvnoord.nl)