Woningen ontruimd na afgaan rookbom (update)

Enkele woningen aan de Herman Colleniusstraat in de stad Groningen zijn woensdagmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege een rookbom. De bewoner van het appartement zegt dat hij de rookbom heeft geplaatst, om indringers buiten de deur te houden.

De straat was afgezet. Twee ambulances en meerdere politie- en brandweerwagens waren uitgerukt. Inmiddels is de straat weer vrijgegeven.
Volgens de politie ging de rookbom af toen de eigenaar van een pand de deur opende om naar binnen te gaan. Hoe dat kon gebeuren is bij de politie niet bekend.

De bewoner zegt dat er eerder spullen zijn gestolen uit zijn woning. Hij heeft de rookbom er neergezet met een bewegingssensor, om indringers buiten de deur te houden. De bewoner zegt dat hij de eigenaar heeft geïnformeerd en gezegd dat ze hem moeten bellen, als zij de woning binnen wilden gaan. Dan kon hij uitleggen hoe het alarm onklaar gemaakt kan worden.

Twee personen kregen door de rook last van hun ogen en zijn in een ambulance behandeld, twitterde de brandweer.

De politie zei woensdagmiddag dat het uitzoekt wie verantwoordelijk is voor het afgaan van de rookbom. De bewoner zeg dat hij in de namiddag langs is gegaan bij het hoofdkantoor van de politie. Daar werd hem verteld dat hij zich beter donderdagochtend tijdens kantooruren kan melden bij een ander kantoor van de politie.

Meer over dit onderwerp:
112nieuws GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws