Politieke steun voor Huurdersfront Bedum

Het nieuwe Huurdersfront Bedum krijgt steun van de lokale politiek. Het front wil de problemen met huurhuizen aankaarten bij woningstichting Wierden en Borgen. 'Een goed initiatief', vindt PvdA-fractievoorzitter Jaap Heres.
Het Huurdersfront is een nieuwe bewonersgroep waarin een aantal huurders uit diverse wijken zitten. Ze vinden dat hun huizen niet goed onderhouden worden en dat de woningstichting weinig doet aan aardbevingsschades en verduurzaming.

Bezoekjes thuis

'Als je huur betaalt dan wil je ook dat je daar wat voor terugkrijgt en klachten gehoord worden. Ik ben bij de mensen thuis geweest en vraag mij echt af of Wierden en Borgen wel goed onderhoud doet', zegt PvdA'er Heres. 'Deze mensen willen een leefbare woonomgeving'
De PvdA wil dat het college van Bedum in gesprek gaat met zowel het Huurdersfront als de woningstichting en stappen onderneemt. Ook de ChristenUnie riep het college op dit te doen.

Inspecties

'Ik ga in contact treden met de huurders en ga een deel van de woningen bekijken zodat ik een goed beeld krijg van het probleem', zegt wethouder Jan-Willem van de Kolk. Daarnaast gaat hij ook met de woningbouwstichting om tafel om het over de problemen te hebben.
Eerder deze week heeft woningstichting Wierden en Borgen al aangegeven met het nieuwe Huurdersfront in gesprek te willen.

'Niet praten, maar doen'

Het Huurdersfront zegt blij te zijn met alle ontwikkeling en hoopt dat het niet alleen bij woorden blijft maar dat de woningstichting ook actie onderneemt.