WK-shirtjes vol cocaïne onderschept op weg naar Groningen (update)

De onderschepte shirtjes
De onderschepte shirtjes © Politie Colombia
De Colombiaanse politie heeft donderdag in Bogota een bestelling voetbalshirtjes vol drugs onderweg naar Groningen onderschept.
De tenues bleken ondergedompeld te zijn geweest in vloeibare cocaïne. In totaal gaat het om zo'n vijf kilo drugs. Dat laat de Colombiaanse politie weten.

Veertien shirtjes

Het gaat om veertien shirtjes in de kleuren van het nationale team van Colombia. Ze zijn op het vliegveld El Dorado, het belangrijkste vliegveld van Colombia, onderschept.
Op een video van de politie is te zien hoe een agent een drugstest over de shirts wrijft en deze blauw (dus positief) kleurt.
Het is onbekend waar de shirtjes precies naartoe werden gestuurd.

Chemisch proces

Bij vloeibare cocaïne moet op de plek van bestemming een chemisch proces gebruikt worden om er weer 'consumeerbare' cocaïne van te maken.

Update:

Eerder meldden wij op basis van buitenlandse media dat de straatprijs van de drugs zo'n 3,2 miljoen euro was, maar dit blijkt niet te kloppen. De Colombiaanse politie heeft nu zelf naar buiten gebracht dat het om zo'n vijf kilo cocaïne gaat. De straatwaarde hiervan ligt rond de 175.000 euro.