Statenfractie VVD heeft 'veel vragen' over vertraging werkzaamheden zuidelijke ringweg

© Jos Schuurman / FPS | Beeldbewerking RTV Noord
De VVD in de Provinciale Staten maakt zich grote zorgen over het uitstel van de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. De fractie heeft een lijst met vragen voor de extra commissievergadering vanwege de vertraagde werkzaamheden.
Vrijdag maakten de provincie en gemeente Groningen bekend dat de aanpak van de zuidelijke ringweg minstens twee jaar langer gaat duren dan verwacht. De verwachte einddatum was eerst 2021 en schuift nu op tot zeker 2023.

Vragen aan college

De Statenfractie van de VVD had om de extra vergadering van de commissie Mobiliteit, Economie en Energie gevraagd. De fractie wil weten wanneer het college wist van de overschrijding in tijd van de werkzaamheden, wat de financiële consequenties van de vertraging precies zijn, en voor wie deze consequenties gaan gelden.
Ook wil de partij van het college horen of het besluit al genomen is om tot een tijdelijke afsluiting van de ring te komen, en onder welke voorwaarden. De VVD wil ook weten hoe het college op termijn de aanpak van de ring West ziet, omdat deze volgt op de vernieuwing van de zuidelijke ringweg.

'Zeer langdurige overlast'

Het uitstel kan volgens de fractie leiden tot 'zeer langdurige overlast voor omwonenden, verkeershinder, slechte bereikbaarheid en daarmee economische en maatschappelijke schade'.
De VVD wil 'uiterst goed geïnformeerd worden, zodat duidelijk is dat er niet nog meer tegenvallers leiden tot het langdurig stilleggen van het project, zoals bij de Noord-Zuidlijn is gebeurd.'
De extra commissievergadering is komende woensdag om 11 uur.