Lijn Noord is onderweg, stap je in? (update)

De bus rijdt
De bus rijdt © RTV Noord
Je kent hem vast nog wel: de nostalgische, gele bus die eind vorige eeuw door de provincie reed. Vandaag tuft hij als RTV Noord-bus van Ter Apel via diverse dorpen naar Groningen.
Wij roepen eenmalig Lijn Noord in het leven om uit te zoeken hoe belangrijk het busvervoer in onze provincie is. Zoek je nog vervoer op de route Ter Apel-Groningen v.v., maar zit je met je handen in het haar vanwege de busstaking? Stap gerust in.
Aan boord verslaggever Beppie van der Sluis om jullie verhalen aan te horen. Achter het stuur zit Jan Gans van het Nationaal Busmuseum in Hoogezand.

'OV is voor mij heel belangrijk'

Student Jorick moet via Groningen naar Assen en stapt in bij Lijn Noord. 'OV is voor mij heel belangrijk', zegt hij. 'Anders moet ik met de auto en dat gaat flink in de papieren lopen als student.'
Hij heeft aan de ene kant begrip voor de staking, maar zet ook wel vraagtekens: 'Je dupeert er wel een heleboel reizigers mee. Ik weet niet of dat de juiste manier is.'

Instappen maar

s' Morgens vertrekt de bus vanaf het busstation in Ter Apel. Daarna rijdt het gele gevaarte richting Groningen, waar ie vlak na tienen aankomt.

Einde van de middag terug

Aan het einde van de middag rijdt de bus de omgekeerde route. Om 15.30 uur laat de bus Groningen achter zich. Vlak na zessen bereikt hij het eindpunt van Lijn Noord: het busstation in Ter Apel.
Het is een flinke rit, want je bent 2,5 uur kwijt voor de route van de eerste naar de laatste halte. Dit is de dienstregeling van Lijn Noord, onder voorbehoud van vertragingen uiteraard:

Ter Apel-Groningen

7.30 Ter Apel, Busstation 
7.45 Ter Apelkanaal, Sluis Zandberg
8.00 Musselkanaal, Schoolstraat 122
8.15 Stadskanaal, Raadhuisplein
8.40 Bareveld, Bareveldstraat
8.50 Annerveenschekanaal, Paal 7
9.10 Kielwindeweer, Zuidlaarderweg
9.25 Hoogezand, Abraham Kuypersingel
9.40 Foxhol, Borgweg
9.50 Westerbroek, Brug Westerbroek 
10.05 Waterhuizen, Woortmansdijk
10.10 Groningen, Hoofdstation
Tekst gaat verder onder de afbeelding

Groningen-Ter Apel

15.30 Groningen, Hoofdstation
15.40 Waterhuizen, Woortmansdijk
15.55 Westerbroek, Brug Westerbroek 
16.05 Foxhol, Borgweg
16.20 Hoogezand, Abraham Kuypersingel
16.35 Kielwindeweer, Zuidlaarderweg
16.55 Annerveenschekanaal, Paal 7
17.05 Bareveld, Bareveldstraat
17.30 Stadskanaal, Raadhuisplein
17.45 Musselkanaal, Schoolstraat 122
18.00 Ter Apelkanaal, Sluis Zandberg
18.09 Ter Apel, Busstation

VEONN

Het gaat om een bus van de VEONN, de Vervoersonderneming Noord-Nederland. De VEONN bestond halverwege de jaren negentig een paar jaar en ging daarna op in het huidige Arriva.