Officieel: Dennie heeft zijn exoskelet

Het geld was bij elkaar, nu is het helemaal officieel: dwarslaesiepatiënt Dennie Jager uit Wagenborgen heeft zijn exoskelet. Woensdag kreeg zijn stichting Walk On het pak officieel overhandigd.
Met het exoskelet kan Jager zelfstandig lopen.

Wekelijkse trainingen

Jager liep bij een zwaar ongeluk in 2016 een dwarslaesie op. Sinds die tijd is hij vastbesloten weer te kunnen lopen. In december 2017 kreeg Jager een exoskelet in bruikleen, waarmee hij wekelijks meerdere malen traint bij een fysiotherapiepraktijk in Appingedam.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Met de afbetaling van het robotpak is de strijd van Jagers stichting nog niet gestreden. Er zijn namelijk al nieuwe doelen gesteld.
'Een exoskelet wordt nog niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraar. Dennie zal zich als pionier inzetten om aan te tonen dat een exoskelet bevorderlijk is voor de gezondheid dwarslaesiepatiënten. Dat doet hij met behulp van een onderzoeksteam.'

Certificaat voor begeleiders

Jagers begeleidende fysiotherapeuten ontvangen binnenkort een certificaat dat zij hun training met een exoskelet volbracht hebben. Met dat papiertje op zak mogen zij ook andere patiënten begeleiden.