FC Emmen krijgt wel 'volledige naam' op de borst

Het nieuwe shirt van FC Emmen
Het nieuwe shirt van FC Emmen © FC Emmen
Niet alleen FC Groningen ondervindt de gevolgen van de overname van Noordlease door Hitachi. Ook FC Emmen moet zichtbare veranderingen doorvoeren.
Vanaf komend seizoen speelt de ploeg van Veendammer trainer Dick Lukkien met Hitachi Capital Mobility op de borst.
Noordlease is al jarenlang hoofdsponsor van de promovendus, maar door de overname en de naamsverandering van de Groningse autoleasemaatschappij moet ook het logo op het shirt veranderen.

De volledige naam

Volgens bronnen wilde de Japanse multinational in Groningen ook een uitgebreidere naam op het stadion plaatsen, maar ging FC Groningen daar niet in mee en heeft het -met succes- hemel en aarde bewogen om dat tegen te gaan.
Het zou het Hitachi Capital Mobility Stadion moeten worden, maar uiteindelijk is gekozen voor Hitachi Stadion. Overigens zei FC Groningen-directeur Hans Nijland dat ze het er snel over eens waren.
In Drenthe kunnen de Japanners in ieder geval wél de volledige naam zichtbaar maken op het shirt.

'Hitachi-derby'


Opvallende bijkomstigheid is dat er volgend seizoen een ploeg met de naam van Hitachi op de borst op bezoek gaat bij een ploeg die in het Hitachi Stadion gaat spelen.
Nijland verwacht geen telefoontje vanuit Japan waarin een gelijkspel wordt geëist: 'Nee, wij winnen zowel thuis als uit van FC Emmen', zegt hij met een knipoog.