OM en veroordeelde Stadjer in hoger beroep in zaak handremongeluk

November 2016: het gecrashte busje op de Plataanlaan
November 2016: het gecrashte busje op de Plataanlaan © RTV Noord
Het Openbaar Ministerie en de veroordeelde Raoul P. gaan in beroep tegen de uitspraak van de rechter voor het dodelijk ongeluk aan de Planetenlaan, in november 2016. Het ongeluk is ook wel bekend als het 'handremongeluk'.
Bij het ongeluk kwam amateurvoetballer Daniël Postema om het leven. Samen met twee andere spelers van VV Waskemeer reden zij op de noordelijke ringweg bij Selwerd.
Ter hoogte van de tunnel onder het spoor ging het mis. Het busje ramde een betonnen paal. Postema (35) overleed en de 26-jarige bestuurder raakte zwaargewond. P. en de vierde inzittende kwamen met de schrik vrij.
De 45-jarige veroordeelde zou volgens getuigen aan de handrem hebben getrokken. Zelf zegt hij zich daar niets van te kunnen herinneren. Meerdere getuigen verklaarden echter dat hij dit na het ongeval heeft gezegd, onder andere tegen een agent in burger.
In juni werd Raoul P. veroordeeld tot één jaar cel. De rechter acht bewezen dat hij door aan de handrem te trekken verantwoordelijk is voor het dodelijk ongeval. Dit is drie jaar lager dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat vier jaar celstraf voorstelde.