FC Groningen neemt revanche met ruime overwinning op Friese amateurs

FC Groningen nam zaterdag revanche op de karige overwinning op een amateurploeg van afgelopen woensdag.
Tegen Nieuw Buinen wist FC Groningen woensdag slechts met 2-1 te winnen. Dat zorgde voor pittige uitspraken van trainer Danny Buijs. Hij noemde de minimale winst 'waardeloos en FC Groningen-onwaardig'.
De selectie lijkt de handschoen te hebben opgepakt want de amateurs van 't Fean '58 uit Surhuisterveen werden zaterdagmiddag op de slachtbank gelegd.

Nog meer doelpunten

Groningen begon de wedstrijd matig maar toen Mahi eenmaal de score opende kwam de ploeg van Buijs op dreef. Bij rust stond het 6-0 door drie goals van Mahi, twee van Cassierra en een treffer van Doan.
Na rust stuurde Buijs op Padt na een compleet ander elftal het veld in. Niet dat de Friese tegenstander het makkelijker kreeg. Sterker nog, de doelpuntenproductie ging alleen maar sneller.

Trainingskamp

Uiteindelijk stopte de teller bij 16-0. Met name Tom van Weert liet zich gelden met vijf goals.
Vanaf maandagmiddag belegt FC Groningen een trainingskamp in Norg. Die wordt vrijdag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen de Duitse profs van SV Meppen.