Midden-Groningen heeft drie ton over voor turborotonde

De rotonde in Hoogezand die moet uitgroeien tot turborotonde. Op de achtergrond de Knijpsbrug.
De rotonde in Hoogezand die moet uitgroeien tot turborotonde. Op de achtergrond de Knijpsbrug. © Google Streetview
De gemeente Midden-Groningen wil drie ton bijdragen voor de komst van een turborotonde. Zo'n rotonde is mogelijk een oplossing voor de verkeersproblemen bij de Hoogezandster Knijpsbrug.
De rotonde moet tussen de A7 en het Winschoterdiep komen te liggen, en ervoor zorgen dat verkeer dat Hoogezand niet in hoeft, door kan rijden als de brug over het Winschoterdiep openstaat.

Twee miljoen

De provincie Groningen en het Rijk moeten er samen ook nog twee miljoen voor ophoesten. Hoe de verdeling daarvan verloopt, is volgens wethouder Jaap Borg (VVD) nog onduidelijk. 'De provincie en het Rijk broeden nog op een oplossing daarover.'

Turborotonde

Een turborotonde is een rotonde met twee rijstroken, waarbij een automobilist voorsorteert voordat hij of zij de rotonde op wil rijden. Verkeer dat voor de brug moet wachten levert daardoor geen belemmering meer voor het verkeer dat een andere richting opzoekt.

App

Automobilisten kunnen al langer via matrixborden zien of de brug openstaat. Ook krijgen gebruikers van verschillende apps een seintje als de brug openstaat.