Kans op boete steeds kleiner door acties bij politie

De kans dat u deze week een boete krijgt van een politieagent voor een klein vergrijp, is niet groot
De kans dat u deze week een boete krijgt van een politieagent voor een klein vergrijp, is niet groot © Archief FPS (Jos Schuurman)
De kans op een verkeersboete of een boete voor wildplassen wordt deze week een stuk kleiner, want politiebonden breiden hun acties voor een betere cao uit. Vanaf dinsdagochtend doen alle politiemedewerkers mee aan de acties.
Dat betekent dat niet alleen de basisteams minder bekeuringen uitschrijven, maar ook de verkeerspolitie. Dat hebben de politievakbonden laten weten.De verkeersteams zullen alleen nog bekeuren bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. Kleine vergrijpen laten ze zitten.

Staking gevoeld in schatkist

De bonden voorzien dat de actie van de verkeersteams de schatkist veel geld gaat kosten. Door een soortgelijke actie liep de overheid drie jaar geleden minimaal zeventig miljoen euro mis aan verkeersboetes.
De politiemedewerkers voeren actie omdat ze boos zijn dat de werkgever in hun ogen niet de juiste oplossing zoekt om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen.