Stutten onveilige balkons uitgesteld door ontbreken tekeningen

Ruimte tussen de muur en een balkon aan de Couperusstraat
Ruimte tussen de muur en een balkon aan de Couperusstraat © Robin Varma
Het stutten van onveilige balkons aan de Couperusstraat in de stad-Groninger wijk De Wijert kan beginnen als er nog 'één of twee tekeningen zijn aangeleverd bij de gemeente'.
Dat zegt Robin Varma van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex. De bewoners hadden zelf contact opgenomen met een extern bureau om te controleren of hun balkons wel veilig waren.

Vijftien onveilige balkons

Uit dat onderzoek bleek dat vijftien balkons gestut moeten worden, omdat ze niet veilig zijn. Er zit ruimte tussen de balkons en de muur. Dinsdagmiddag was er overleg tussen de gemeente en de constructeur, waaruit bleek dat er nog wat tekeningen nodig zijn voordat er gestut kan worden.
'Ik verwacht dat we dat snel klaar kunnen hebben, zodat de gemeente er een klap op kan geven', zegt Varma. Een woordvoerder van de gemeente laat weten nog niet te reageren, zolang het plan niet akkoord is.

In een stroomversnelling

De zaak raakte in een stroomversnelling door het balkon aan de Westindischekade in Stad dat begin deze maand afbrak.
Woningstichting Lefier, die een aantal appartementen in het complex verhuurt, heeft al rijplaten neergelegd zodat er snel gestart kan worden als er toestemming is voor het stutten.
'En dan is het nog de vraag of iedereen zijn balkon weer mag betreden.'