Door afgelasten zomerstremming Ring Zuid blijft toerit Kempkensberg voorlopig open

De toerit bij de Kempkensberg
De toerit bij de Kempkensberg © Google Streetview
De toerit naar de zuidelijke ringweg vanaf de Kempkensberg in Stad blijft voorlopig open. De oprit zou eigenlijk vrijdag definitief dichtgaan, tegelijk met de zomerstremming. Maar omdat die niet doorgaat, kan de toerit voorlopig open blijven.
Het verkeer kan daardoor voorlopig nog gewoon vanaf de Hereweg direct de zuidelijke ringweg nemen in de richting van het Europaplein.

Niet akkoord

De aannemerscombinatie Herepoort zou op dat deel van de zuidelijke ringweg eigenlijk gaan werken aan de bouwkuip voor de verdiepte ligging. Maar de stuurgroep Aanpak Ring Zuid gaf woensdag geen akkoord voor het uitvoeringsplan. De zomerstremming is daarmee ook van de baan.
De gele borden die de zomerstremming aankondigden zijn volgens een woordvoerder van de Aanpak Ring Zuid intussen weggehaald. Dat geldt ook voor het bord bij de toerit vanaf de Kempkensberg.
Hoe lang de toerit nog open blijft, is onduidelijk. Het projectbureau wacht nog op een plan van aanpak van de aannemer. 'Maar voorlopig is de toerit gewoon te gebruiken', aldus de woordvoerder.