Haren wil subsidie voor zwembad Scharlakenhof stopzetten

© RTV Noord
De gemeente Haren is van plan om zwembad Scharlakenhof geen subsidie meer te geven. Het zwembad heeft zes weken de tijd om het tij te keren en de subsidie binnenboord te houden. Het zwembad krijgt 138 duizend euro per jaar.
Zwembadvoorzitter Piter Bakker snapt de boodschap van de gemeente niet zo goed. 'Dit is puur voor de bühne. Ze zoeken nu een vrijwillige organisatie op die ze proberen te naaien.'

Zwembad levert documenten niet

De gemeente Haren wil accountantsverklaringen ontvangen vanaf het boekjaar 2014/2015. Ondanks eerdere aanmaningen heeft het zwembad de verklaringen nog nooit afgeleverd op het gemeentehuis. De gemeente besloot daarom eerder om voorlopig geen subsidie meer te verstrekken aan het zwembad. Nu zijn ze dus voornemens om de subsidie voorgoed in te trekken. 
In december 2017 liet de zwembadvoorzitter weten dat alle benodigde papieren binnen een half jaar overhandigd zouden worden. Dat is dus niet gebeurd. 

Papieren liggen wederom klaar

'Een week geleden heb ik nog tegen wethouder Michiel Verbeek gezegd dat alle papieren zouden komen. Blijkbaar kunnen ze niet wachten en sturen ze nu een brief. Ik vind het helemaal goed', laat Bakker desgevraagd weten. Zelf heeft hij de brief met de mededeling overigens niet ontvangen. 
In 2014 besloot de gemeente Haren om tot 2024 subsidie te verstrekken aan het zwembad.
Volgens de gemeente kampt het zwembad ook met een achterstand van rente en aflossingsplicht. Haren schakelt daarom een incassobureau in.