Watergevecht in Noorderplantsoen gaat niet door

Het watergevecht in het Noorderplantsoen gaat niet door
Het watergevecht in het Noorderplantsoen gaat niet door © Pixabay
Het watergevecht dat donderdagavond in het Noorderplantsoen zou plaatsvinden, gaat niet door. Dat heeft de bedenker besloten na overleg met de gemeente Groningen, Waterbedrijf Groningen en Waterschap Noorderzijlvest.
'Het evenement begon als een spontaan idee. Gaandeweg werd het evenement te groot en kwam er discussie op gang over het watergebruik en de overlast in het plantsoen', meldt jongerenorganisatie Jimmy's Groningen op Facebook.

Verontwaardiging

Op het evenement en op nieuwsberichten over het evenement reageerden veel mensen verontwaardigd en boos. 'Een beetje krom dit. Iedereen met zuinig doen met water en jullie gaan een watergevecht houden?' 'Dit kan toch niet, we moeten zuinig zijn met drinkwater', luiden twee reacties van de vele tientallen.

Onverstandig water

Om te voorkomen dat er te veel drinkwater zou worden gebruikt, wilde Jimmy's daarom kijken naar water uit bijvoorbeeld het Noorderplantsoen. Dat idee viel bij de gemeente vanwege de hygiëne van dat water niet heel goed. De gemeente zegt echter geen rol te hebben gespeeld in de afgelasting. Jimmy's zelf hakte de knoop door.

Ruim 260 man

Het watergevecht zou om 19:30 uur bij de muziekkoepel worden gehouden. Op Facebook hadden ruim 260 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn in dit evenement, dat georganiseerd zou worden door jongerenorganisatie Jimmy's.