Aangepaste dienstregeling Arriva: minder treinen door de warmte (update)

Arriva rijdt vrijdag met een aangepaste dienstregeling op de trajecten in Groningen en Friesland.
Arriva rijdt vrijdag met een aangepaste dienstregeling op de trajecten in Groningen en Friesland. © Dennis Venema
Arriva rijdt vrijdag met een aangepaste dienstregeling op de trajecten in Groningen en Friesland. Het bedrijf heeft veel last van materiaalpech, ontstaan door de warmte.
Arriva gaf donderdag al aan last te hebben van een specifieke materieelstoring die ontstaat door het warme weer. 'Om een zo betrouwbaar mogelijke dienstregeling te kunnen bieden rijdt Arriva daarom vrijdag met een aangepaste dienstregeling', communiceert het bedrijf.

Minder treinen in alle richtingen

Er rijden vanaf het hoofdstation in Groningen minder treinen in meerdere richtingen. Dit zijn de gevolgen voor jouw reis:
- Groningen-Winschoten-Weener
Tussen Nieuweschans en Weener rijden tot 12.00 uur bussen.
- Groningen-Veendam
Vanaf 07.00 uur rijden er geen treinen tussen Groningen en Veendam. Dat gebeurde de afgelopen dagen al vaker, als maatregel om treinen 'over te houden', en die in te zetten op andere trajecten. Wie naar Veendam wil, kan met de trein naar Zuidbroek reizen en daar overstappen op een vervangende bus.
- Groningen-Delfzijl en Groningen-Eemshaven
Over de trajecten tussen Groningen en Delfzijl en Groningen en Eemshaven rijden minder treinen. Op de site van Arriva staat een overzicht van de uitvallende treinen.

NS-treinen

De treinen van NS rijden voor zover bekend volgens dienstregeling.

Materieelstoring

Al langer is bekend dat de dieseltreinen van Arriva gebukt gaan onder het warme weer. Medewerkers van Arriva gaven eerder aan dat de oorzaak van de technische problemen een combinatie zijn van ouderdom, software-updates en het warme weer.
Voor actuele informatie kijk je op de website van Arriva.