De Drie Gezusters overdag gesloten: 'Dit zijn on-Nederlandse temperaturen'

Het terras van De Drie Gezusters in Groningen
Het terras van De Drie Gezusters in Groningen © Google Streetview
Een verkoelend drankje doen op het terras? Dat kan vanmiddag pas na 17:00 uur bij de Drie Gezusters in Stad. De bekende horecazaak wil haar werknemers beschermen tegen de hoge temperaturen.
Het gaat om zowel het terras als de kroegen binnen. In het gebouw is geen airconditioning, waardoor de temperaturen hoog kunnen oplopen.
Volgens bedrijfsleider Sil Doeksen doet het bedrijf dit om haar medewerkers tegemoet te komen. 'Het is heel warm, on-Nederlandse temperaturen. Wij gunnen onze medewerkers graag een dagje vrij. Wij willen graag een goede werkgever zijn.'

Terras draait overuren

Op de vraag of het terras niet gesloten wordt omdat er minder klanten zijn, zegt Doeksen:
'Ons terras draait overuren, dus we hebben niet minder klanten. Als daar als sprake van zou zijn, zouden we gewoon minder personeel inzetten en niet het terras sluiten.'

Hoe zit het met andere terrassen?

Uit een korte rondgang bij een aantal andere terrassen, blijkt dat De Drie Gezusters de enige uitgaansgelegenheid is die gesloten blijft.
Andere bekende en grote horecazaken rondom de Grote Markt zijn wel open. Zo is het News Café op de normale tijd geopend. Ook Grand Café Hooghoudt en De Kostery openen op normale tijden.