Deel zuidelijke ringweg blijft hele weekend dicht

Het deel van de zuidelijke ringweg dat door smeltend asfalt onbegaanbaar is geworden, blijft het hele weekend dicht. Mogelijk blijft die sluiting tot woensdag gehandhaafd. Dat vertelde projectleider Bert Kramer vrijdag in Noord Vandaag.
Donderdag werd de ringweg in de richting van Drachten vanuit de richting Hoogezand voor de eerste keer afgesloten. Vrijdagmiddag gebeurde dat opnieuw. Het asfalt tussen de tijdelijke ringweg en de bestaande weg smelt door de tropische temperaturen en koelen en het strooien van zout bleek niet afdoende.

Stremming duurt mogelijk langer

Kramer liet weten dat de voeg eerst weer wordt verwijderd, waarna er een andere manier wordt gezocht om de voeg goed in te passen. Hopelijk kan de weg daarna snel weer open, anders duurt de stremming mogelijk nog twee dagen langer', stelt de projectleider.
Als het aan Kramer ligt, is het afgesloten deel van de zuidelijke ringweg maandag voor de ochtendspits weer begaanbaar voor het wegverkeer. 'En als het aan mij ligt zijn deze temperaturen na dit weekend verleden tijd', spreekt Kramer hoopvol uit met het oog op de asfaltproblematiek.