Kemkers aan de slag bij nieuwe sponsor schaatsploeg Wüst

Gerard Kemkers (rechts)
Gerard Kemkers (rechts) © JK Beeld
Gerard Kemkers gaat het talentenprogramma van de Enschedese investeringsmaatschappij Infestos ontwikkelen. Dat is ook de nieuwe sponsor van het schaatsteam van Ireen Wüst.
'Ik kwam in gesprek met Infestos over hun plannen en er was direct een klik', aldus Kemkers. 'Pas later kwam een schaatsploeg ter sprake. De grote behoefte aan ondersteuning in die sport heeft ervoor gezorgd dat alles heel snel is gegaan.'
Kemkers gaat naar eigen zeggen niet aan de slag als coach en je zult hem ook niet zien op de ijsbaan. 'De schaatsploeg is meer een uithangbord voor ons programma, maar daar kunnen ook andere sporters onderdeel van zijn. En we hopen het bedrijfsleven ook te binden.'

FC Groningen

Kemkers was bij FC Groningen in dienst als manager Topsport en Talentontwikkeling. De realisatie van het Topsportzorgcentrum was zijn voornaamste werk. Tot de officiële opening daarvan is hij nog verbonden aan de eredivisionist. Op 1 november gaat hij aan de slag bij het nieuwe schaatsteam.
De partij die Kemkers steunt is de Enschedese investeringsmaatschappij Infestos.

Kolder wordt hoofdcoach

Peter Kolder wordt de hoofdcoach van het team rondom Wüst. De Beertster werd een paar weken geleden benaderd door Kemkers.
'Gerard vindt dat talent in Nederland beter begeleid moet worden. Hij had een partij gevonden die hem daarin steunt en zo is het begonnen. Het gaat zeker niet alleen om het schaatsen, maar in deze tak van sport willen we wel een begin maken. Het is de bedoeling dat talenten uit allerlei sporten aan bod komen', vertelt Kolder.

Marcel Bosker

Hij wordt onder meer trainer van van Marcel Bosker. De Groninger werd derde op het WK allround. Ook Olympisch kampioene Esmee Visser behoort tot de nieuwe formatie die in totaal uit zeven schaatsers bestaat.