43-jarige man aangehouden voor brandstichting in Hoogezand

De politie heeft zaterdagavond een 43-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor brandstichting in een portiek van een flat aan de Ferdinand Bolstraat.

Deze brandstichting vond 's ochtends rond 8.30 uur plaats.

Betrokkenheid andere branden

De verdachte werd op basis van het opsporingsonderzoek aangehouden. Na zijn aanhouding werd hij overgebracht naar een politiebureau waar hij zal worden verhoord. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachte ook betrokken was bij de eerdere branden in de wijk.

Onrust in de wijk

Sinds januari dit jaar hebben er meerdere branden gewoed in de straat. Afgelopen weekend gingen nog een auto, een bedrijfsbus en een container in vlammen op. Een paar dagen daarvoor brandde ook al een auto uit. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn sprak dinsdag met ruim tachtig boze en angstige buurtbewoners.

Buurtwacht en camera's

Om de brandstichting een halt toe te roepen, werden meerdere maatregelen genomen. Een sepciaal rechercheteam hield zich bezig met de zaak en de politie surveilleerde regelmatig. Woningcorporatie Lefier zette particuliere beveiligers in en vrijdag werden er nog bewakingscamera's geplaatst in de straat. Ook bewoners kwamen in actie. Met een eigen buurtwacht hoopten zij de dader op heterdaad te betrappen.

Zolang het onderzoek loopt, blijven volgens de genomen maatregelen van kracht.

Lees ook:

- 'Ik hoop dat de politie de brandstichter eerder pakt dan wij'
Camera's opgehangen in door brandstichter geplaagde buurt
Deze branden veroorzaken angst in Hoogezand 
Reeks branden Hoogezand: 'We leven in zo'n angst op dit moment'

Meer over dit onderwerp:
112nieuws brand Breaking News HOOGEZANd
Deel dit artikel:

Recent nieuws