'Ik geef dit team de kans en ga niet meteen spelers slachtofferen'

FC Groningen treedt vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II aan met hetzelfde basiselftal als in het met 5-1 verloren duel tegen Vitesse.
'Ik wil dit team nu eerst een aantal wedstrijden de kans geven en ga niet meteen spelers slachtofferen', zegt trainer Danny Buijs.
De Duitse aanwinst Tim Handwerker zit voor het eerst bij de selectie. Daarin ontbreekt aanvaller Mateo Cassierra nog. De Colombiaan is nog geblesseerd. Buijs hoopt dat hij in de uitwedstrijd tegen De Graafschap op 25 augustus wel beschikbaar is.

Ook Willem II verloor

Voor Groningen begon de eredivisie 2018/2019 afgelopen zondag in Arnhem met een fikse kater, door de 5-1 nederlaag tegen Vitesse. De Japanner Ritsu Doan scoorde de enige Groninger goal. Willem II ging in eigen huis onderuit tegen VVV Venlo: 0-1.

Warming-up

Vrijdag beschouwen we op de website en onze app voor met onze rubriek 'Warming-up'. Hierin het verleden van FC Groningen-Willem II, de feiten en de vorm van beide ploegen.

De opstelling:

Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam; Hrustic, Drost, Van de Looi; Doan, Van Weert en Mahi.

FC Groningen Live

De wedstrijd FC Groningen-Willem II begint vrijdagavond om 20:00 uur. FC Groningen Live op Radio Noord begint om 19:00 uur. Stefan Bleeker doet verslag vanuit het stadion, de presentatie is in handen van Niiwino Geertsema. Joop Gall is de analist in de studio.
Het duel is ook te volgen via een liveblog op de site en via de app.