Grootste drukte in treinen naar Leeuwarden voorbij (update)

Wie vrijdagochtend per trein naar Leeuwarden ging om de Reuzen van Royal de Luxe te bekijken, kwam terecht in een overvolle trein. De rust is teruggekeerd, al zal die na afloop van het evenement vermoedelijk weer toenemen.

In Groningen zaten de treinen zo vol, dat de stations in Buitenpost, Hurdegaryp en Camminghaburen door de treinmachinist werden overgeslagen. Teleurgestelde mensen zagen op die stations lijdzaam toe hoe de trein voorbij denderde. 

Veel mensen besloten met de trein te komen omdat de binnenstad van Leeuwarden is afgesloten voor autoverkeer. Arriva zette vanwege de drukte extra lange treinen in, maar die maatregel bleek onvoldoende om de grote stroom aan passagiers allemaal plek te bieden.

Extra treinen en bussen

'Het is inderdaad een topdrukte', bevestigde Arriva-woordvoerder Tineke Witteveen. 'We hadden vandaag heel wat drukte verwacht, maar je weet nooit wat er exact gaat komen'. 

Witteveen erkent dat het voor reizigers vervelend is dat ze de opening van het evenement mogelijk moesten missen. 'Daarom zetten we vandaag maximaal in op extra bussen en treinen om iedereen naar Leeuwarden te vervoeren. Naast de drie treinen per uur rijden er tussendoor dus ook extra bussen vanaf drukke stations waar mensen staan te wachten.'

Lees ook:

Trotse Groningse staat voor reuzenklus in Friesland

Meer over dit onderwerp:
hoofdstationgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws