Invaller Robben scoort in seizoensopener Bayern

Robben is blij met zijn goal
Robben is blij met zijn goal © ANP
Bayern München-speler Arjen Robben begon in de openingswedstrijd van de Duitse competitie tegen Hoffenheim op de bank, maar viel vlak voor rust in. Hij scoorde vervolgens de 3-1 voor de winnende landskampioen.
Robben begon op de bank, omdat de nieuwe trainer Niko Kovac de voorkeur gaf aan Kingsley Coman. De Franse aanvaller raakte vlak voor rust echter op het oog ernstig geblesseerd, waardoor de 34-jarige Bedumer in het veld kwam. Bayern stond toen met 1-0 voor dankzij een trefzekere kopbal van Müller.

Goal Robben afgekeurd

Hoffenheim maakte in de tweede helft 1-1. De thuisploeg kreeg tien minuten voor tijd een strafschop. Nadat de doelman de inzet van Lewandowski had gestopt, scoorde Robben uit de rebound.
De scheidsrechter liet de strafschop echter overnemen wegens te vroeg inlopen van Robben. In de tweede poging scoorde de Pool wel.
Nadat een tweede treffer van Müller na ingrijpen van de videoscheidsrechter was afgekeurd wegens hands, zorgde Robben alsnog voor de 3-1.