35 studenten willen wel tussen psychiatrisch patiënten wonen

Lentis, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Groningen, heeft een ton subsidie gekregen voor een nieuw project bij het begeleid wonen in de stad-Groningse wijk Helpman.

Daar krijgen binnenkort vier studenten onderdak. 35 studenten schreven een motivatiebrief en wilden wel bij de woongemeenschap wonen.

Vier uur per week

De eerste twee studenten wonen er al en binnenkort komen er nog twee bij. De studenten gaan wonen in een woongemeenschap voor mensen met psychiatrische problemen. Van hen wordt verwacht dat ze per week vier uur een bijdrage leveren aan de woongemeenschap.

'Dat kan bijvoorbeeld door mee te doen met het hardloopgroepje of op het terras een praatje met ze te maken', vertelt Geeske van der Weerd van Lentis.

Geslaagd project

Lentis hoop dat de woongemeenschap met de studenten makkelijker een brug kan slaan naar de omgeving. 'Als dat lukt zijn we zeer te spreken, maar het project is voor ons al geslaagd nu er vier studenten gaan wonen.'

Spotprijs

De studenten krijgen een eigen kamer met een eigen voordeur. 'Daardoor komen ze in aanmerking voor huursubsidie en betalen uiteindelijk zo'n 250 euro voor de kamer. Een spotprijs', aldus Van der Weerd.

Lees ook:

- Dossier: studenten in Groningen

Meer over dit onderwerp:
studenten woneninstad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws