RTV Noord Recordweken: Wie heeft de grootste hond? (winnaar 93 centimeter)

© RTV Noord
RTV Noord is op jacht naar Groningse records. De zoektocht naar het langste haar van begin deze week heeft een winnaar opgeleverd en dus starten we een nieuwe ronde.

Wie heeft de grootste hond?

We zijn op zoek naar de Groninger met de grootste hond. Heb jij zelf een grote hond of ken jij iemand in je omgeving met een grote hond, laat het ons weten.
De hond wordt gemeten vanaf schofthoogte, ook wel schouderhoogte. Dit is de afstand tussen de grond en het uiteinde van de voorpoot tot aan de bovenrand van de wervelkolom, ter hoogte van de schouder.
Donderdag, 17.05 uur, 93 centimeter
Met zijn 93 centimeter is Fransje nog eens vier centimeter groter dan de vorige recordhouder. Laat dat 'je' maar weg dus. Deze Ierse Wolfshond woont met zijn baasje Michel Bosman in de stad Groningen. En ook daar zoekt hij het hogerop, want ze wonen op de 15e verdieping van een flat.
Donderdag, 14.40 uur, 89 centimeter
Hond Hopper zet het nieuwe record: 89 centimeter. Het is de Duitse dog van Miranda Roos-Klip. 'Ik heb altijd gezegd: als er een hond komt, wil ik een grote hond.' Schoolvriendjes van de kinderen zijn niet altijd even enthousiast. 'Ze ontlopen de hond en vragen eerst of hij in zijn hok gaat.'
Donderdag, 13.30 uur, 87 centimeter
Corrie Rave in Alteveer heeft drie Ierse wolfshonden. MacGyver is de grootste: 87 centimeter. 'Het zijn onze kinderen', zegt ze over de honden. Toen zij en haar vrouw trouwden, mochten de dieren zelfs mee in de trouwzaal.
Donderdag, 11.40 uur, 82 centimeter
Hond Timo van Megan Weites uit Scharmer zet als eerste het record. Het dier is 82 centimeter groot. Het is een kruising van een Sint Bernard met een Pyreneese Berghond.

Eerdere records

In de RTV Noord recordweken gingen we eerder op zoek naar de auto met de meeste kilometers, de dikste boom en het langste haar.