Vermeende hoteloplichters blijven drie maanden langer vast

© Hotel Marcant / Bewerking RTV Noord
Het duo dat verdacht wordt van het oplichten van meerdere hotels blijft vastzitten. De raadkamer van de Rechtbank Noord-Nederland verlengde woensdag het voorarrest van Jan V. (62) en Jolanda H. (53) met drie maanden.
Het duo sliep en at de afgelopen periode in meerdere hotels en Bed & Breakfasts in Groningen, Drenthe en Overijssel en vertrok telkens zonder te betalen.

Facebook

De eigenaar van een hotel in Tubbergen plaatste een foto van de twee op Facebook. Daarop herkenden collega's van hotels en B&B's in onder meer Scheemda, Borger en Meppel het duo. Meerdere horecagelegenheden deden aangifte.
De twee meldden zich na de ophef op sociale media zelf bij de politie in Assen. Sindsdien zitten ze vast.

Voorwaardelijke tbs

Jan V. en Jolanda H. zijn al vaker veroordeeld tot celstraffen voor oplichting. V. is ook behandeld in een psychiatrische kliniek in Assen, nadat hij was veroordeeld tot tbs met voorwaarden.
Op het moment dat ze werden aangehouden, werden ze officieel verdacht van vier gevallen van oplichting. 'Daar komen zeker nog zaken bij. Het onderzoek loopt nog. We zijn alles in kaart aan het brengen', aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.
Over drie maanden verschijnt het stel voor het eerst tijdens een openbare zitting voor de rechter.