Mollema verlengt contract bij Trek-Segafredo

Bauke Mollema, hier in actie tijdens de Ronde van Spanje, heeft zijn contract verlengd.
Bauke Mollema, hier in actie tijdens de Ronde van Spanje, heeft zijn contract verlengd. Luis Angel Gomez/© 2018Bettiniphoto
Wielrenner Bauke Mollema heeft zijn contract bij Trek-Segafredo met twee jaar verlengd. De Zuidhorner staat nu tot eind 2020 onder contract bij de Amerikaanse ploeg.
Ruim een maand geleden werd tijdens de Tour de France al duidelijk dat de 31-jarige Mollema op het punt stond bij te tekenen. De komst van de Australiër Richie Porte, die volgend jaar in de Tour als kopman gaat dienen, heeft daar niets aan veranderd.
Donderdag maakte Trek voor de start van de zesde etappe in de Ronde van Spanje bekend dat het mondelinge akkoord is bezegeld.
'Ik heb het goed naar mijn zin bij deze ploeg. De sfeer binnen de ploeg is geweldig. Voor volgend jaar staat er een sterk team, ik kijk ernaar uit!', zegt Mollema.

'Heel blij'

'We zijn heel blij dat Bauke nog eens twee jaar bij ons team blijft', zegt manager Luca Guercilena van de ploeg.
'Met hem en Richie Porte hebben we twee extreem goede klimmers, die gedurende het seizoen beiden voor het klassement kunnen gaan. Ik ben ervan overtuigd dat ons dit succes gaat opleveren. Ik kijk ernaar uit om ze komend jaar samen op de weg te zien.'