Buijs: 'We zijn nog niet goed genoeg voor het linkerrijtje'

FC Groningen trainer Danny Buijs kon na de nederlaag tegen Zwolle niet anders dan concluderen dat zijn ploeg nog niet goed genoeg is voor het linkerrijtje.
'Als je drie punten pakt uit de eerste vier duels is dat gewoon de conclusie. Ik vond PEC vanmiddag ook slimmer, ze speelden met meer gochme,' vertelt een teleurgestelde trainer.

Fouten afgestraft

'Zo'n Mike van Duinen weet wanneer hij een overtreding moet uitlokken, het duel moet vertragen. Die routine zit nog niet in onze ploeg. Fouten op dit niveau worden meedogenloos afgestraft. Dat zijn harde lessen waar we vanmiddag weer tegenaan gelopen zijn,' besluit Buijs.

Niet effectief genoeg

Centrale verdediger Mike te Wierik had een heldere kijk op de zaken na de 0-1 nederlaag tegen Zwolle. 'Zij gingen effectief met de kansen om, wij niet.'

Ongelukkige rol

Te Wierik ging ook in op zijn ongelukkige rol bij de tegentreffer. 'Door een miscommunicatie met Deyovaisio Zeefuik kon Zwolle de bal veroveren. Dat is niet goed. Van Duinen komt in een positie waaruit hij eigenlijk niet kan scoren, maar dan valt die bal net goed voor hun. In de slotfase ga je opportunistisch spelen en moet je ook een beetje geluk hebben. Dat dwongen we niet af,' aldus Te Wierik.

Analyse

Ook Django Warmerdam was duidelijk met zijn analyse na de nederlaag tegen PEC Zwolle. 'In de tweede helft gingen we veel te snel de lange bal spelen en verloren we de controle.'

Forceren

De linkeraanvaller wist waarom de ploeg, ondanks dat ze hier niet goed in zijn, toch tot deze tactiek was over gegaan. 'Je wilt proberen wat te forceren, Zwolle achteruit duwen. Dat moeten we zo niet mee doen want het opportunistische spel ligt ons niet,' verklaart Warmerdam.

Kansen gemist

Zelf miste Warmerdam de grootste kansen namens de FC. Hij kwam in de eerste helft twee keer oog in oog met Zwolle-doelman Van der Hart, maar wist niet af te werken. 'Ik kreeg inderdaad twee goede kansen, dat die er niet ingaan is erg zuur.'

Geen zorgen

'Ik maak me nog geen zorgen. We hadden gehoopt op meer punten tegen de clubs waar we nu tegen gespeeld hebben. Nu krijgen we op papier lastigere tegenstanders, moet het daar maar tegen gebeuren,' zegt Wamerdam.

Rebound Padt

Doelman en aanvoerder Sergio Padt leek niet helemaal vrijuit te gaan bij de tegentreffer. Hij wist de inzet van Van Duinen nog te stoppen, maar moest een rebound weggeven die benut werd door Van Crooij. 'Hij kan de bal tussen twee verdedigers in inschieten. Ik kon het eerste schot nog stoppen, je hebt je handen dan zo staan dat je het niet meer kunt veranderen.'