Treinverkeer naar Assen ligt er zeker tot vanavond uit (update)

Inzet van bussen bij het Hoofdstation in Stad
Inzet van bussen bij het Hoofdstation in Stad © RTV Noord / Erik Hogeboom
De werkzaamheden bij de aanleg van de stationstunnel in Haren lopen nog verder uit. De verwachting is nu dat treinverkeer zeker tot 20:00 uur niet mogelijk is. Dat laat ProRail weten.
Volgens de spoorbeheerder heeft de vertraging te maken met de inzet van specialistische lassers (thermietlassers) die uit Duitsland moeten komen.
Han Berends van ProRrail zegt dat de werkzaamheden erg tegenvallen: 'We doen deze werkzaamheden vaker, we hebben goede mensen, maar er zijn heel veel dingen niet goed gegaan dit weekend. Ik heb dit ook nog nooit zo meegemaakt.'

Bussen en afzetting

Vanwege de werkzaamheden zet de NS bussen in. ProRail adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te bekijken.
Overigens is de Stationsweg, voor het Hoofdstation in Stad langs, door de vertraging en inzet van extra bussen deels niet toegankelijk voor het normale verkeer.
De werkzaamheden in Haren maandagmorgen / Foto: RTV Noord - Nico Swart

Vertraging

De werkzaamheden begonnen vrijdag en zouden uiterlijk tot zondag duren. Er wordt een stationstunnel in Haren gemaakt door zogenaamde 'spoordekken' in te schuiven.
'We hadden al besloten om niet drie dekken in te schuiven, maar eerst slechts één', zegt Berends daarover. 'Zodat de lijn Groningen - Assen in elk geval rijden kon.'
Dat plan is dus ook in het water gevallen. 'We doen er alles aan om de sporen eerder vrij te krijgen', besluit ProRail.