Meer vluchten vanaf Eelde naar Canarische Eilanden (update)

Een toestel van Transavia
Een toestel van Transavia © Jos Schuurman (FPS)
Tijdens het zomerseizoen 2019 worden er meer vluchten naar de Canarische Eilanden aangeboden vanaf Groningen Airport Eelde.
Volgend jaar zomer vliegt luchtvaartmaatschappij Transavia wekelijks rechtstreeks naar Tenerife. TUI fly gaat twee keer per week rechtstreeks naar Gran Canaria vliegen. Hiermee wordt de totale capaciteit op de Canaren verdriedubbeld, meldt Groningen Airport Eelde. Komende winter worden beide bestemmingen ook aangeboden.

Rotterdam profiteert meer

Transavia zoekt in Nederland uitbreiding van capaciteit op regionale luchthavens. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl. Het vliegveld van Rotterdam - Den Haag profiteert daarvan overigens het meest. Daar vanaf komen drie nieuwe vluchten naar Brindisi, Tanger en Zadar. Ook worden er extra vluchten naar Lanzarote, Nice, Kos en Corfu aangeboden.

'Graag vanaf Lelystad vliegen'

In de aankondiging rept Transavia verder niet over Eelde. Wel geeft de luchtvaartmaatschappij aan graag vanaf Lelystad te willen vliegen. Maar, daarbij 'is het afwachten hoe het met de tarieven en vliegtijden zit. Alleen onder de juiste voorwaarde gaan we daar naartoe.'

Update: TUI neemt Gran Canaria over, gesprekken met Corendon

Transavia stopt overigens met vliegen naar Gran Canaria. Die vlucht wordt volgende zomer overgenomen door TUI.
Naast deze twee maatschappijen is ook Corendon actief op Groningen Airport Eelde. Corendon is in Nederland ook op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden, meldt RTV Drenthe. De vakantieaanbieder is vooral op Maastricht Aachen Airport actief. Deze zomer vloog de maatschappij vanaf Eelde op Griekenland en Turkije. In november wordt ook nog op Antalya in Turkije gevolgen.
Volgens een woordvoerder van Groningen Airport Eelde heeft Corendon inmiddels gemeld dat ze ook volgend jaar zomer Antalya in Turkije als bestemming vanuit het Noorden aanbieden. De luchthaven is nog in gesprek met Corendon over andere bestemmingen.