Mollema houdt prijs voor de strijdlust over aan aanval na 'loodzware' rit

Mollema eerder deze week in de Vuelta
Mollema eerder deze week in de Vuelta © ANP
Wielrenner Bauke Mollema trok opnieuw ten aanval in de Ronde van Spanje, maar meer dan de prijs voor de strijdlust leverde het hem niet op. Mollema werd uiteindelijk 51ste in de elfde etappe.
Mollema (Trek-Segafredo) werd eerder in de Vuelta twee keer tweede in een etappe en deed op weg naar aankomstplaats Luintra opnieuw een gooi naar ritwinst. Mollema reed op zo'n 45 kilometer van de aankomst weg uit de kopgroep, maar zijn solo leidde niet tot succes.

'Alles gegeven'

'Ik verwachtte niet echt dat ik zou winnen Ik heb gewoon weer alles gegeven om succes te hebben. Het lukte me om in de ontsnapping te komen, en op een kilometer of 45 heb ik zelf aangevallen. Maar het werd me al snel duidelijk dat de benen vandaag niet goed genoeg zouden zijn voor de zege.'

'Loodzwaar'

'Jammer. Het was vandaag denk ik de zwaarste etappe van deze Vuelta, misschien wel van het hele seizoen. Het was loodzwaar, van start tot finish. Het duurde lang voordat de definitieve vluchtgroep tot stand kwam, omdat iedereen gemotiveerd was om tot de groep te behoren. Toen dat eenmaal was gebeurd werd het vol gas racen tot aan de finish. En het parcours ging de hele dag op en neer, het was nog zwaarder dan in het routeboek leek.'

Langste etappe

De Italiaan Alessandro De Marchi won uiteindelijk. Met een lengte van ruim 207 kilometer was het de langste etappe van deze Vuelta.