OM eist cel voor bedreiging getuige in zaak tegen 'Korrewegschutter' (update)

© Jos Schuurman/FPS
De 32-jarige Mario W. die een getuige in de zaak tegen de 'Korrewegschutter' Azim A. heeft bedreigd, moet mogelijk negen maanden de cel in. Deze straf is donderdag tegen de man geëist.
Een 21-jarige student raakte in oktober vorig jaar blijvend verlamd toen hij op de Korreweg werd beschoten. De 21-jarige Azim A. wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden.

Vijf verdachten

De rechtbank behandelt de zaak tegen Azim A. inhoudelijk op 20 en 21 september. Naast A. staan dan nog eens vier verdachten terecht.

Bij de keel

De advocaat van hoofdverdachte A. verzocht op een eerdere zitting een getuige te horen bij de rechter-commissaris. Voordat de getuige werd gehoord, sprak W. de man op 21 mei in een supermarkt aan. W. eiste volgens het OM dat de getuige zijn verklaring wijzigde en introk. Daarbij zou hij de getuige bij de keel hebben gegrepen.

Ontkenning

W. ontkent deze bedreiging en zweeg bij de politie. Op zitting zei de man dat hij de getuige kent. Hij heeft hem inderdaad opgezocht 'in verband met een kwestie'. Meer wilde hij hierover niet kwijt. W. heeft een strafblad met vooral geweldsdelicten. Hij zit momenteel vast in Almere.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.