Rentree Hummel duurt slechts één manche; seizoen ten einde

Grasbaancoureur Romano Hummel heeft zaterdagavond weinig plezier beleefd aan zijn rentree. Hummel kwam tijdens een internationale wedstrijd in Uithuizen slechts in de eerste manche in actie en moest daarna opgeven. Hiermee is zijn seizoen ook zo goed als zeker afgelopen.

Beenbreuk

De snelheidsduivel uit Hoogkerk liep twee maanden geleden een breuk op in zijn linkerbeen tijdens wedstrijden in het Franse Tayac. Hummel moest met een ambulance teruggebracht worden uit Frankrijk naar zijn woonplaats.

Snel herstel

Zijn herstel verliep sneller dan verwacht en de 19-jarige grasbaancoureur stond in Uithuizen alweer aan de start van een wedstrijd. Hummel vertrok in de eerste manche vol gas en dook meteen als koploper de eerste bocht in. Hij hield deze leidende positie twee van de vier rondes vol.

Tweede

Daarna moest hij terrein prijs geven op winnaar Dave Meijerink die uiteindelijk ook de A-finale op zijn naam schreef. Met pijn en moeite wist Hummel de tweede plek in de eerste heat vast te houden. Zijn aftocht na afloop van deze race richting camper deed al weinig goeds vermoeden. Hij hinkte nadrukkelijk met zijn gekwetste linkerbeen.

Hoofd buigen

Hij boog letterlijk het hoofd en moest met een van pijn vertrokken gelaat opgeven. 'Ik had hier wel een klein beetje rekening mee gehouden, ik heb acht weken niet getraind,' aldus de teleurgestelde Hummel.

Seizoen afgelopen

'Iemand die mijn blessure heeft gehad staat normaal gezien niet zo snel meer aan de start. Ik dacht: ik kan lopen dus we gaan ervoor. Dat viel dus een beetje tegen,' besluit de coureur. Omdat zijn blessure te ernstig is lijkt ook de rest van het seizoen van Hummel zo in het water te vallen.

Winst Holstein

In de zijspanklasse ging de zege naar Zuidbroekster Sven Holstein met Bonita van Dijk als bakkeniste. Zij lieten het duo Wilfred Detz/Wendy Arling achter zich. Het brons was voor de Britten Mitch Godden en Paul Smith.