Basisschoolouders maken zich zorgen over nieuwe buurman

Het schoolplein van de Peter Petersenschool in Haren
Het schoolplein van de Peter Petersenschool in Haren © Elwin Baas/RTV Noord
Ouders van basisschool Peter Petersenschool in Haren maken zich zorgen over de komst van basisschool de Brinkschool. De ouders vrezen een verkeerschaos.
Het gemeentebestuur van Haren wil de Brinkschool verhuizen naar het voormalige gebouw van het Harens Lyceum. De Brinkschool barst uit haar voegen waardoor een verhuizing noodzakelijk zou zijn. Met die op stapel staande verhuizing wordt de openbare basisschool de buurman van jenaplanschool Peter Petersen. 

'Nu niet, straks ook niet'

'Er komen ineens 450 kinderen en ouders bij. Die willen we wel hebben hoor, maar de verkeerssituatie is daar totaal niet op berekend. Nu niet, maar straks ook niet', zegt Wendy Haisma namens de bezorgde ouders. 

Petitie

De ouders zijn een petitie gestart die ook namens ouders van de Brinkschool, omwonenden en docenten van beide scholen wordt onderschreven. Doel van de petitie is om de komst van de Brinkschool tegen te houden. 
Politiek Haren debatteert dinsdagavond over de plannen. Dat gebeurde eerder ook al, maar toen vonden raadsleden het plan niet goed genoeg onderbouwd. Wethouder Michiel Verbeek (D66)moest toen opnieuw zijn huiswerk maken.