Sturen van 'piemelplaatje' naar meisje levert Valthermonder werkstraf op

© Archief (RTV Drenthe)
Een 31-jarige man uit Valthermond krijgt een werkstraf van 80 uur, omdat hij pornografisch materiaal naar een meisje stuurde en haar dwong om er naar te kijken.
'Ik merkte wel dat ik mij in de nesten werkte. Wat ik zei werd steeds erger', zei de man in de rechtbank. De Valthermonder verstuurde het meisje via Facebook foto's van zijn geslachtsdeel meldt RTV Drenthe.
Toen het meisje stopte met reageren, zette hij haar onder druk. Hij beweerde dat hij haar ouders kende, en dat hij haar vriendin 'zou pakken'.

Hulp en begeleiding

De man is twee keer eerder veroordeeld voor een zedendelict. Nadat de politie naar aanleiding van deze zaak bij hem kwam, heeft hij hulp en begeleiding geregeld. Ook volgt hij een cursus.
Doordat hij PDD-NOS heeft, merkt hij slecht wanneer hij een grens overgaat. 'Ik heb lukraak maar wat dingen gezegd. Toen ik daarmee werd geconfronteerd ben ik er wel erg van geschrokken.'

'Enkeltje Veenhuizen'

Van de 80 uur werkstraf is de helft voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Ook moet hij het meisje voor de digitale potloodventerij 372 euro schadevergoeding betalen. Van de rechter kreeg hij nog een extra waarschuwing mee: 'Haal het niet in uw hoofd om hier weer terug te komen met zo'n zaak, want dan krijgt u een enkeltje Veenhuizen van mij.'