The Power vs. Barney: titanenclash in MartiniPlaza

Barney en Taylor in een eerdere wedstrijd
Barney en Taylor in een eerdere wedstrijd © Ad van Hasselt/ANP
Phil Taylor komt op 22 januari naar Groningen. De zestienvoudig wereldkampioen darts neemt het in Martiniplaza op tegen Raymond van Barneveld.
De Engelsman ging vorig jaar met dartspensioen. 'Het is geen officieel toernooi. Voor wedstrijden in het demonstratiecircuit is hij nog wel te porren. Maar het zal niet heel vaak meer gebeuren dat hij in Nederland te zien is. Dus dit is wel een unieke kans voor de dartfans.' zegt dartscommentator Jacques Nieuwlaat. Hij is ook betrokken bij de organisatie van de Kings of Darts.
De wedstrijd maakt onderdeel uit van de Kings of Darts. Twee dagen eerder staan de twee in Enschede tegenover elkaar. Een dag later volgt de finale in Den Bosch.
De Kings of Darts wordt voor de eerste keer gehouden. De allerbeste spelers uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk staan voor het bord. Per avond staan er vijf partijen op het programma, waaronder Taylor-'Barney', maar ook Michael van Gerwen tegen Peter Wright. 'Het is een wat vrijer en losser toernooi. Dus de kans is ook best aanwezig om met de spelers in contact te komen.' vertelt Nieuwlaat.
De kaartverkoop gaat donderdag om twaalf uur van start. Er zijn 2.500 plaatsen beschikbaar.