Thuishulp verduistert bijna tachtigduizend euro van bejaarde vrouw: werkstraf

Voor het verduisteren van bijna tachtigduizend euro van een bejaarde vrouw in Hoogeveen moet een 47-jarige vrouw uit Ter Apel als straf 160 uur werken.

De vrouw werkte als thuishulp bij de Hoogeveense. Van juni 2014 tot maart 2015 is geld verdwenen van de rekening van de bejaarde vrouw.

Vervalsing

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf, maar de rechter straft milder. Het OM verdacht de vrouw ook van het vervalsen van bankoverschrijvingen, maar de rechtbank vind dit onvoldoende bewezen.

Op betaalopdrachten stonden weliswaar twee verschillende handschriften, maar dat wil niet zeggen dat de vrouw de opdrachten vervalste, meende de rechter.

Overleden

Het nichtje van het slachtoffer ontdekte de diefstal toen zij als bewindvoerster de financiën van de bejaarde vrouw regelde. Zij stapte naar de politie. De thuishulp woonde destijds in Elim en werd per direct ontslagen.

Het slachtoffer kon vanwege vergeetachtigheid niet worden gehoord. Inmiddels is zij overleden. Het duurde drie jaar voordat de zaak werd behandeld. Dit kwam doordat de verdachte zelf niet verscheen op zitting.

Zwijgen

Toen de vrouw uiteindelijk wel verscheen, beriep zij zich op haar zwijgrecht. De burgerlijke rechter heeft in de tussentijd al wel beslist dat de vrouw het verdwenen geld moet terugbetalen.

De Ter Apelse is inmiddels begonnen met het terugbetalen aan de erfgenamen. Ook om die reden en het feit dat het een oude zaak betreft, vond de rechter het niet nodig om de vrouw alsnog naar de gevangenis te sturen.

Lees ook:

- Eis: half jaar cel voor stelende thuishulp

Meer over dit onderwerp:
TER APEL
Deel dit artikel:

Recent nieuws